Deckarkampen är avgjord!

Precis som för ganska många (kanske de allra flesta) barn i 5-8 årsåldern så har även mina ungar haft böckerna om LasseMajas detektivbyrå som favoriter länge. Spänning och humor blandat med härliga illustrationer. Men vad gör man när man läst sig igenom hela serien?! Lätt panik och förvirring rådde ett tag här hemma – ”Vad ska vi nu läsa på kvällarna?!”.

Lugnet lade sig dock ganska snabbt när jag hittade två nya, helt outforskade deckarserier. Cirkusdeckarna och Arkeologdeckarna. Skaffade ett par av dem båda och sen startade Deckarkampen – vilken deckarserie är egentligen den bästa!?

Efter att nu på ganska kort tid läst tre böcker ur Cirkusdeckarserien och två böcker ut Arkeologdeckarserien (och LasseMaja har vi som sagt betat av systematiskt under de senaste åren) så har den enhälliga juryn (bestående av undertecknad och mina två kids som är 4,5 år och 8 år gamla) enats om en vinnare.

*Trumvirvel*


Med knapp, knapp marginal framför LasseMajas detektivbyrå så knep Cirkusdeckarna segern! Båda barnen tyckte att de var snäppet mer spännande än LasseMaja. Det är lite mer action i de böckerna. LasseMaja är lite ”snällare”. Men det var som sagt väldigt jämt de två serierna emellan, och det som båda barnen (men framför allt 4,5-åringen) gillade bättre med LasseMaja är att det är betydligt fler illustrationer i de böckerna.

Arkeologdeckarna däremot föll de inte för lika mycket. Jag tror att det beror på att de böckerna var lite svårare. Lite mer invecklade mysterier, lite mer knepiga ord och också lite mer miljö- och personbeskrivningar tror jag var det som var den här seriens fall. Det var inte riktigt samma snabba tempo och lika rafflande cliffhangers i varje kapitel som i de andra.

2017-03-24T07:05:56+00:00 Av |0 kommentarer

Om författaren:

Lämna en kommentar