Jenny Colgan levererar härlig feelgood!

Böcker som gör mig lycklig och som får mig att glömma världen utanför är Jenny Colgans böcker om det lilla bageriet!

Den första boken Det lilla bageriet på strandpromenaden handlar om Polly som förlorar allt: jobb, bostad och pojkvän. Ensam och pank bestämmer hon sig för att flytta till en tidvattenö i Cornwall och starta ett bageri. På ön träffar Polly på en skadad lunnefågel som får namnet Neil och som flyttar in i hennes lägenhet ovanför bageriet.

Flera böcker om det lilla bageriet är; Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden och Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden.

Sommarläsning av Jenny Colgan!

Så väldigt charmigt, men Pollys liv på tidvattenön bjuder både på med- och motgångar. Det är kanske det som gör att jag tycker så mycket om Jenny Colgans sätt att skriva. Hon berättar om Polly som inte alltid gör det rätta eller som ibland kan bli ganska deppig, med en sådan värme. Men när det går bättre för Polly som kämpar på den lilla ön, så läser jag med glädje. Ett plus är historien om den lilla lunnefågeln Neil som blir öns kändis.

Sommarläsningen dessutom räddad, för maj kommer en ny bok: Den lilla bokhandeln runt hörnet som handlar om Nina som älskar böcker.

Författarinnan Jenny Colgan.

Jag håller precis i denna stund på att skriva några frågor som jag ska skicka via förlaget direkt till Jenny Colgan. Gillar du också hennes böcker och har någon fråga, så passa på att kommentera! Senast den 29 mars väljer jag ut de frågor som kommer med i intervjun som kommer publiceras i Inspiration by Bonniers Bokklubbars maj nummer.

Trevlig helg!

2017-03-25T10:15:39+00:00 Av |5 Comments

Om författaren:

5 Kommentarer

 1. Camilla Olsson mars 27, 2017 vid 3:33 e m - Svara

  Ingen fråga…Bara tacksamhet. När mitt liv varit mörkt och tungt har bageriböckerna skänkt ljus i mörkret. Så glad för dem och den värme de utstrålar. Ge henne all min tacksamhet! ❤

 2. Maivy Johansson mars 27, 2017 vid 8:27 e m - Svara

  Helt underbara böcker, har läst o älskar alla , men kommer det fler ? Var tvungen att googla på den lilla ön o se om den verkligen fanns i verkligheten o det gjorde den !!!

  • Nette mars 28, 2017 vid 7:45 f m - Svara

   Ja, instämmer! Precis vad min första fråga är. Har du själv bott på en liknande ö? Och har du haft en lunnefågel som husdjur? Det kommer en till bok ”Lilla bokhandeln runt hörnet” i maj. En ny serie. Tack för din kommentar!

 3. Kristin mars 30, 2017 vid 4:30 e m - Svara

  Jennys böcker är mycket trevliga, hälsa henne det. Jag har några engelska böcker som jag inte hittat på svenska, det skulle jag önska, att fler böcker blev översatta, eller finns de redan? Tex ‘The loveliest chocolate shop in Paris’
  Jag undrar över Jennys bakgrund, ålder, vad ville hon bli som barn? När började hon skriva, när kom första boken och vilken var det?
  Hur kommer det sig att det böckerna handlar om mat och bakning?
  Jenny är en av mina favoritförfattare.

  • Nette mars 31, 2017 vid 6:49 f m - Svara

   Vilken tur, jag ska skicka frågorna idag och tar med dina! Jag ska absolut hälsa och fråga förlaget om de tänker översätta fler böcker. Tack för din kommentar!

Lämna en kommentar