Jag är Art Director på Bonniers Bokklubbar.
Ibland promenerar jag från Tekniska högskolan till Sveavägen där Bonniers ligger. I lugn och ro går jag där och funderar på hur jag till exempel ska formge en presentation i Bokspegeln. Det är ofta då jag kommer på någon ny kreativ lösning eller idé. Det är vad jag kallar arbetsglädje och vardagslycka – att få jobba med det jag är intresserad av och tycker om – form och böcker.
Sen jag var liten har jag skapat och målat. Allt från konstverk av trädgrenar och stenar till målningar på konstskolan.
Sen jag var liten har jag läst böcker – många böcker. Jag har högvis med böcker hemma och hur jag än sorterar och ger bort – så blir det alltid nya högar med böcker på golvet eller sängbordet.
Jag läser gärna fängslande historiska romaner av författare som till exempel: Maria Gustavsdotter, Isabel Allende, Tamara McKinley, Anthony Doerr och Elizabeth Gilbert.
Nu under juldagarna sträckläste jag Tamara McKinleys släktsaga och trilogi om nybyggarna i Australien som börjar år 1768. Bra underhållning samtidigt som det är en lektion i Australiens historia. Som Tamara skriver i inledningen till Landet bortom haven; ”Det här är en roman och bör inte betraktas som något annat, men jag har ändå försökt beskriva upptäckten av Australien så historiskt riktigt som möjlig.” Härlig historisk läsning!
Böcker som engagerar och berör, intresserar mig nästan mest. Några författare som kan få mig att känna både glädje och sorg är Joyce Carol Oates, Elena Ferrante, Khaled Hosseini, Anna Gavalda, Donna Tart och Åsne Seierstad.
Mina två absoluta favoritböcker, fortfarande, som jag gärna kan läsa om och om igen är Skära för sten av Abraham Verghese och Tillsammans är vi mindre ensamma av Anna Gavalda.
Vilka är dina favoritböcker?
Lämna en kommentar